Forside EN

Den store på store vidder og drabelige familiefejder under åben himmel i Opera Hedelands opsætning af en sand Donizetti-genistreg.

Opera Hedeland, der holder til i det gamle, udendørs amfiteater mellem Høje Taastrup og Hedehusene, opfører Donizetti-operaen Lucia di Lammermoor tre gange under festivalugen. Den er baseret på Sir Walter Scotts populære roman, The Bride of Lammermoor, og byder på en sand overflod af desperat forelskelse, utroskab, mord og opgør mellem rivaliserende klaner.

Historien følger den følelsesmæssigt skrøbelige Lucy Ashton (Lucia), som bliver fanget i en fejde mellem sin egen familie og the Ravenswoods i Lammermuir Hills i Skotland i det 17. århundrede.
Lucia di Lammermoor er en tragedie, og den følges af Donizettis smukke, hjerteskærende musik og byder på vidunderlige arier. Herunder tredje akts berømte vanvidsarie, som har medvirket til, at operaen i dag hører til blandt genrens absolutte klassikere.

Instruktør Rodula Gaitanou står i spidsen for opførelsen, der scenograferes af Simon Corder. Den øvrige besæning offenliggøres på Opera Hedelands hjemmeside senere på foråret.

 

Pressefotos