Forside EN

Et brag af en festival

08/8 2016

En uge med opera på 35 måder er gået, og vi er glade og taknemmelige for al den opbakning og glæde, vi er blevet mødt med i hele København.

En uge med opera på 35 måder er gået, og vi er glade og taknemmelige for al den opbakning og glæde, vi er blevet mødt med i hele København.

Fotos af Mathias Løvgreen Bojesen

Politikens Thomas Michelsen konstaterer, at "den sublime brug af byrummet har gjort operafestivalen uundværlig." Det er vi både enige i og stolte af. Videre siger Michelsen: "Stort udfoldede operaer under åben himmel bød på sangere i international luksusklasse, gennemført formidling – og en perfekt regnbue over Operaen. ... Copenhagen Opera Festival kan noget af det samme, som Copenhagen Jazz Festival kan: klæde hele byen på med musik i godt en uge, så man får lyst til at suge til sig, nyde og synge med. Med alt fra opera på en cykel til en ’Hollænder’ på internationalt topniveau har det været en fest."

Det har været magisk for os at indtage Ofelia Plads med pop-up opera og blændende koncerter. Mozart-sol, Wagner-himmel, havudsigt, rosé, gadekøkken, glade mennesker og kunstnere i verdensklasse. En utrolig cocktail.

Ved Wilhelm Scenen, Torvehallerne, var der liv og glade dage hele ugen igennem. Vi er overvældede over fremmødet ved den daglige morgensang og formiddagenes foredrag, debatter og masterclasses. Wilhelm Scenen afspejlede festivalens vilje til mangfoldighed med et program, der spændte fra børneopera over rap og amerikansk danse-operaperformance til tenor-brillance og meget andet.

Gade- og vandbilledet er i det hele taget blevet fyldt godt op med opera ugen igennem, ikke mindst har Opera på en cykel kaldt smil og gåsehud frem i hele København. Foregående års sjove påfund, såsom Home Opera og Operabingo er efterhånden blevet stærke klassikere i festivalprogrammet. Samtidig er fremtidige klassikere blevet født; For eksempel viste OperaLounge sig at være både populært, sjovt og rørende, og det er ikke helt usandsyngligt, at rapper Zaki Youssefs show – Stemmer i natten, med sopran Nina Sveistrup Clausen – lever videre...

Tusind tak til publikum, kunstnere og det store, mangfoldige hold af mennesker, der har arbejdet for at få det hele til at ske!


Ingeborg Børch og Sofie Elkjær Jensen i børneoperaen Hans og Grete.