Forside EN

Kong Haralds Saga

Hører opera kun til på store scener med velourtæpper og masser af pudderparykker? Nej, hos Copenhagen Opera Festival lader vi operaen forlade den store scene for i stedet at cykle ud i landet og imponere. Vi tager forskellige operaforestillinger med på turné i miniformat, med sangere og musikere af høj kvalitet og spiller både udendørs og indendørs: På gader og stræder, lokalscener eller der hvor folk nu engang er.

Oplev “Kong Haralds Saga” af Judith Weir fra 1979. Operaen er skrevet for en enkelt solo-sopran, der lægger stemme til de mange forskellige karakterer, som kommer til live gennem dukker.

Kong Harald af Norge, sejler i 1066 mod England for at erobre de britiske øer. Teksten er baseret på den islandske saga “Heimskringla”, men har også rødder i den historiske Kong Harald, der døde på slagmarken. Operaens tematik kredser om magthaveres vanvittige beslutninger og deres konsekvenser. Det fortælles med glimt i øjet og i børnehøjde, men giver samtidig masser af stof til eftertanke hos det voksne publikum.

Som dukker på scenen møder vi udover Kong Harald både en pianist, to cykelbude, skt. Olafspøgelset, Haralds to koner, den norske hær, en budbringer, en soldat og den forræderiske Jarl Tostig.

Varighed ca. 25 minutter. Operaen synges på dansk

Medvirkende: 

Sopran: Anne Due Nørgård

Pianist: Oscar Micaelsson

Scenografi/dukker: Denise Conradi

Instruktion: Tine Topsøe

Operacyklen er et projekt under Copenhagen Opera Festival, støttet af Nordea Fonden.
Foto: Trine Thybo

Er du arrangør for en byfest eller andet offentligt arrangement og kunne tænke dig at få cyklen på besøg? Skriv til asg@operafestival.dk og hør nærmere.