Forside EN

Øre - og øjeguf til de yngste i familien.

Kl. 11: Nattergalen
Nattergalen er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om kejseren af Kina, hans frit flyvende og syngende nattergal og det store slot, de bor i. Med hjælp af arier fra gode bekendte som Mozart, Händel, Gilbert Sullivan og Gonoud, springer kompagniet Pin-Upera endnu en gang ud i nationaldigterens fortryllende fantasier og leverer en forestilling, hvor der bliver leget med både publikum og med klassisk opera.
Pin-Upera er stiftet af Signe Sneh Schreiber, Kasper Sejersen og Mads Bagge Lange, og kompagniet fortæller operahistorier og eventyr for børn og voksne børn i alle aldre. Idéen med kompagniet er at vise operaens gode idé og fortælleform ved blandt andet at inddrage børnene, hvor der formidles opera i øjenhøjde med børnene.
Medvirkende
Instruktør: Kasper Sejersen
Sopran: Signe Sneh Schreiber
Baryton: Mads Bagge Lange
Pianist: Louise Schrøder
Forestillingen er udviklet af Pin-Upera, med støtte fra Det kongelige Teaters KGL+ afdeling.

Kl. 12: Hr. Toby og den magiske båd
En Bamse tager på en magisk rejse i sin magiske båd, som kan sejle alle steder hen i hele verden på et øjeblik! Man skal blot kunne spille den magiske tryllemusik, der får båden til at sejle, og det kan Bamsen, for han er den magiske båds kaptajn, Hr. Toby. I alle de fremmede lande, som bamsen sejler til, møder han nye venner og lærer sange og musik at kende fra hele verden. Men man ved aldrig helt, hvad der kan ske, når man skal på rejse med en bamse i en magisk båd. Hvad sker der fx, hvis bamsen spiller den forkerte tryllemusik? Kan man havne i et land. som slet ikke findes? Og vil man overhovedet kunne finde hjem i sikker havn igen? Hr. Toby og den magiske båd er velegnet for børn fra ca. tre år og hele vejen op til 10.
Medvirkende
Sang: Charlotte Withen
Sang: Marie Grove Jørgensen
Akkompagnement: Sisse Tomczyk

Kl. 13: Nattergalen
(Se ovenfor)

Kl. 14: Toner til Halfdan
Oplev helt nye Halfdan Rasmussen-sange i koncerten Toner til Halfdan, hvor en af landets dygtigste og mest benyttede musicalsangere, Tomas Ambt Kofod, er i front. 
Halfdans smukke, dybe, stærke, sjove og finurlige voksendigte er blevet til helt nye sange med musik af komponist Sisse Tomczyk. Koncerten krydres med nogle af Halfdans digte, rim og remser som de fleste danskere uanset alder, har et forhold til.
Halfdan Rasmussen er mest kendt for sine utallige børnerim, men hans evne til at beskrive, fantasere og forme et stemningsskabende billedsprog, er mindst lige så enestående i hans talrige såkaldte voksendigte, hvor emner som kærlighed, livets gang og tanker om alting og ingenting behandles med både dybde, lethed, humor og varme. Toner til Halfdan kan nydes af mennesker i alle aldre.
Medvirkende
Sanger/skuespiller: Tomas Ambt Kofod
Komponist/pianist: Sisse Tomczyk

Pressefotos