Forside EN

Mesterinstruktør Marthaler kommer til operafestivalen med en uimodståelig verden af musikalsk fjollethed – og indrammer det at være menneske i en kompleks tidsalder.

Vi befinder os i et hotelrum, midt i det hele knejser en kolossal seng. Monstrummet er omringet af blå paneler, blomstrede tapeter og tunge møbelbetræk. Her, i det intime rum, indrettet til medlemmer af middelklassen, serverer en mand og en kvinde, af og til suppleret af en ældre dame, et eklektisk musikrepertoire, der strækker sig fra traditionelle viser og klassiske værker til egentlig pop. Schumann, Wagner og The Jackson 5 – KING SIZE rummer det meste.

Christoph Marthaler er en af Europas mest efterspurgte teaterinstruktører, og her i september modtog han den eftertragtede teaterpris The International Ibsen Award. I KING SIZE lukker han sit publikum ind i en uimodståelig verden af fjollethed. Den komiske mission forstærkes yderligere af skuespillerne – ikke mindst norske Tora Augstad, der betragtes som en af tidens mest tindrende stjerner i international musikdramatik – og deres excentriske gestik. 

Som når manden fx friserer det ikkeeksisterende hår på sit skaldede hoved, når den aldrende dame svælger i senile fortalelser, eller når popnumre fremføres med så rystende, at latteren bliver umulig at holde nede.

Det er netop diskrepans, ting, der skurrer mod forventningen, som instruktøren tuner sin fortællemotor med i KING SIZE. Via såkaldte 'enharmonics' – kombinationer af væsensforskellige input, der ikke desto mindre smelter sammen og munder ud i noget radikalt og absurd anderledes – kunne man endda hævde, at den drevne schweizer på grotesk vis indrammer det at være menneske anno 2018. Ved at sætte musikken først og lade alt andet flyde. Det er på én gang forvirrende og flygtigt, ømt og blottende. Den kolossale seng gaber over det meste ... 

Gæstespillet fra Theater Basel/Théâtre Vidy-Lausanne præsenteres i samarbejde med Det Kongelige Teater og er muliggjort med støtte fra Bikubenfonden og Pro Helvetica.
Billetter er i salg via Det Kongelige Teaters hjemmeside.