Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Vi hører en Mozart-sangerinde in spe i Årets operatalent. Clara Cecilie Thomsen er godt i vej allerede.

Årets operatalent har som de færreste fremtiden foran sig. Vitterligt. Clara Cecilie Thomsen besidder den sjældne og helt rigtige kombination af ubesværet vokalhøjde, en cremet lyrisk lyd og et stærkt musikalsk instinkt, og på CPH Opera Festival 2018 nøjes sopranen ikke bare med at give en solokoncert akkompagneret af pianist Leif Greibe, hun er også aktuel som Pamina i satsningen TRYL.

»Og her kunne Clara såmænd også have sunget Nattens Dronning. Det vidner om en enorm spændvidde i instrumentets udtryksmuligheder, og hun har et helt indlysende solistpotentiale,« fortæller festivaldirektør Peter Lodahl, der spår Årets operatalent en karriere med masser af Mozart-opera involveret.

»Donna Anna, Fiordiligi og Konstanze er nogle af de oplagte roller, der ligger og venter – og på sigt ser jeg også en åbning til de større Richard Strauss-operaer,« tilføjer han.

Clara dokumenterer, at der er noget om snakken med en eftermiddagskoncert den første tirsdag i festivalugen. Det gør hun med kyndig assistance fra pianist Leif Greibe.

Årets operatalent modtager – ud over æren – en check på 50.000 kroner. Den er sponsoreret af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond.