Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Velkommen til det 17. århundredes britiske beværtninger – det bliver barokt, vådt og jammet, det bliver nu, det bliver her.

The Alehouse Sessions med Bjarte Eike & Barokksolistene er et øjebliksbillede i evig bevægelse, under konstant forandring – ikke lånt fra nutiden, men fra en tumultarisk britisk beværtning i det 17. århundrede. Her bliver publikum ført ind og revet med i et dynamisk, humorfyldt og jammende barokunivers, der emmer af Purcell-ouverturer, sømandsviser og et skvæt skandinaviske folkesange, for at det ikke skal være helt løgn.

De i høj grad improviserede koncerter har høstet spandevis af anmelderroser fra øverste hylde. Ikke mindst i inspirationslandet England, hvor The Times fx har kaldt den musikalske smeltedigel for 'uimodståelig', The Scotsman 'superb' og The Guardian 'fabelagtigt utæmmet'.

Bag The Alehouse Sessions står det norske ensemble Bjarte Eike & Barokksolistene. De er anført af violinist og idémand Bjarte Eike. Om sit live-påfund, der blev indspillet foran et publikum i 2016 og snart efter nomineret til en norsk Grammy, siger han: »Interaktionen mellem musikerne på scenen og publikum i salen er vores egentlige kendetegn. Hvis jeg skal sætte det i en historisk kontekst, kan man sige, at projektet trækker på det shakespearske teater, hvor der var direkte kontakt og kommunikation mellem tilhørerne og de optrædende. Senere hen, især i dramatikken i det 19. århundrede, blev kunstnerne ophøjet til guder, og det er det, som mainstream-industrien har kopieret.«