Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Tryllefløjten er blevet gjort børnevenlig og inkluderende i operafestivalens nye satsning.

TRYL er CPH Opera Festivals nytænkende version af Mozart-mesterværket Tryllefløjten – for børn og deres voksne.

Handlingen er skåret ind til benet, så den kredser om forestillingens tre par – Papageno & Papagena, Tamino & Pamina samt Nattens Dronning & Sarastro. Vi begynder hjemme i stuen hos den aldrende Papageno, der er omringet af sine legende børnebørn. De kommer til at ødelægge rammen med bryllupsbilledet af deres bedstefar og Papagena, og dette udløser en uro i nutiden, som om de to elskende aldrig havde mødt hinanden. Forstyrrelsen kan kun udbedres og roen genoprettes ved at genetablere historien, som den var – handlingen må spoles helt tilbage til dengang, da Papageno var en enlig fuglefænger.

Det nutidige spor præsenteres på video, hvor bedstefar Papageno som en alvidende fortæller kommenterer sit yngre jegs fortidsgerninger og forsøger at styre handlingen frem til den velkendte happy end. Børnene kan identificere sig med videoens børnebørn, der efter åbningsscenens kaos forsvinder fra nutiden og nu bliver repræsenteret af alle børnene blandt publikum. Bedstefar Papageno taler løbende til dem, opfordrer dem til at hjælpe og synge med på udvalgte steder, så forestillingen bliver ekstra fortryllende.

Kom og vær med i TRYL.
En time før hver forestillingsstart tilbyder CPH Opera Festival en lille workshop, hvor børn og deres voksne kan komme ind i operaens univers og gøre sig klar til forestillingens små interaktioner mellem publikum og scene. Den erfarne singer/songwriter og sangpædagog Frida Fridriks står for indstuderingen af TRYLs populære sang, nemlig Papagenos ”Fuglefænger-arie”, så alle børn og deres voksne kan synge med, når Papageno undervejs i forestillingen får brug for sangstøtte. Det vil også være muligt at prøve at folde en fugl – helt mage til dén, som Papageno jagter omkring efter på scenen.
TRYL-workshoppen er gratis og finder sted på Snoreloftet (Folketeatrets Foyer på 1. sal), en time før hver forestilling. Tilmeld dig ved at vælge et gratis tilkøb sammen med dine billetter.

TRYL er støttet af Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.