Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Årets operatalent hedder Brit-Tone Müllertz, og hun er allerede et Wagner-navn i det store udland.

Hun er godt nok uddannet fra musikkonservatoriet i København, men ellers er det ikke meget, vi herhjemme kender til sopranen. Hun er ganske enkelt fløjet under radaren, når der skulle castes til de store, senromantiske opsætninger. Helt anderledes forholder det sig i udlandet, hvor mastodonter som Bayreuth, Semperoper Dresden og Salzburg alle har haft bud efter den danske Wagnersanger.

Her kender de så udmærket navnet på Årets operatalent er Brit-Tone Müllertz, og hendes vej til Wagner har allerede budt på et par omveje. Efter konservatoriet turnerede hun således længe med Teater Undergrunden og blev flere gange foreslået at gå i krig med Wagners repertoire. Hver gang slog hun det dog hen. Men siden hun endelig bøjede sig og gav den kraftfulde musik en chance, har hun ikke set sig tilbage.

Ud over at skulle finde sig til rette i Wagners repertoire, har Brit-Tone skullet finde sig til rette langt væk fra Danmark. Da hun blev tilbudt en audition på Landestheater Linz i Østrig, tænkte hun ikke meget over at skulle flytte, for hun regnede ikke med at få jobbet. Men det gjorde hun, og så tog Brit-Tone ellers springet og flyttede familien til Østrig.

Brit-Tone blev i Opernwelts Jahresbuch 2014 nomineret som årets bedste unge sanger for sin Sieglinde i Wagners Valkyrien. Hun har tidligere modtaget Richard Wagner Selskabets Bayreuthstipendium, og i 2020 debuterer hun ved Bayreuther Festspiele. Inden da kan du nå at høre hende på årets operafestival. Det sker mandag den 5. august klokken 17.00 i Børssalen. Koncerten bliver gratis at overvære og gentages den 27. november i Konzerthaus Berlin.

Ved begge lejligheder har hun pianisten Thomas Bagwell, der er specialist i recitals og kammermusik, med. Han har blandt andet arbejdet sammen med Renée Flemming og fyldt koncertsale i Europa, USA, Canada, Puerto Rico og Japan.

Om valget af Brit-Tone som Årets operatalent 2019 siger festivaldirektør Peter Lodahl:
»Hun er det største danske soprantalent i det mere dramatiske repertoire ganske længe. Brit-Tones klang er som en stålnæve i en fløjlshandske. Hun skal i sit fag i mange timer i træk kunne trænge gennem et kraftigt spillende Wagnerorkester på op til 100 mand i graven. Det kan Brit-Tone, og hun magter at gøre det med en skandinavisk blød og rørende klang, der samtidig bevæger os nede i publikum.«

Årets operatalent modtager – ud over æren – en check på 50.000 kroner. Den er skænket af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond. Hæderen afføder desuden en novemberkoncert i Konzerthaus Berlin.