Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Operafestivalen har puttet Mimi og Rodolfos svære pariserkærlighed ind i en tidsmaskine og rusket op i det oprindelige klangbillede – til november flytter vores version af La Bohème så ind, hvor den giver ekstra god mening: På Østre Gasværk Teater.

Oplev La Bohème – en af verdens mest opførte operaer lige siden verdenspremieren i 1896 – når vintermørket atter sænker sig, og en af Europas varmeste iscenesættere får frit spil på Østre Gasværk Teater i operafestivalens egenproduktion.
De unge og forhutlede elskende, Mimi og Rodolfo, bor godt nok stadig på kvisten i Paris, men når Royal Opera House-instruktøren Amy Lane tager fat, puttes Puccinis stort vibrerende drama ind i en tidsmaskine og sætter kursen en håndfuld årtier frem – nemlig til 1920, hvor det kreative digter- og jazzmiljø i Byernes By eksploderer.

Klangligt skeles der i det nyskrevne arrangement til universer à la Piaf og Aznavour, og ensemblet – inklusive strygerkvintet fra Copenhagen Phil, akkordeon, klaver, bas og klarinet – forfølger tidens på én gang tindrende smukke og grumset beskidte rendestenslyd.
På sangersiden står et delvist dansk, delvist internationalt topcast parat til at levere bohemevaren i de helt rigtige rammer.

Forestillingen er en co-produktion mellem Østre Gasværk Teater og CPH Opera Festival og gennemføres med støtte fra Bikubenfonden og Den Danske Forskningsfond.