Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

CPH Opera Festival og Tivoli præsenterer en belcanto-aften, hvor publikum med festivaldirektør Peter Lodahls ord oplever "den vokale kunstform, hvor sangerne rigtigt kan blære sig med høje toner og teknisk krævende, hurtige koloraturer".

Italiensk opera er kendt for sin smægtende sangkunst og virtuose stemmeakrobatik. Kort sagt: Belcanto! Luk øjnene og svæv væk til stemmerne af to af de allermest eftertragtede belcanto-specialister på den internationale scene: Nino Machaidze og Levy Sekgapane.

Den fyrige og forrygende Nino Machaidze blev berømt overnight, da hun under Salzburger Festspiele i 2008 viste sig som en fuldgod erstatning for vor tids superstar nummer 1; gravide Anna Netrebko. Siden har Machaidze mestendels set sig tilbage for at øjne sine rivalinder eller blinke til det ene toporkester efter det andet, og i 2015 udnævnte magasinet Opera World den 35-årige georgier som en af verdens ti bedste sopraner.

I Tivolis Koncertsal får Nino Machaidze mandligt modspil af en god og kær bekendt. Sydafrikanske Levy Sekgapane, der fik et internationalt gennembrud i 2017, har siden fortsat sin stejle succeskurve og optrådte for nylig som en af Forbes Magazines foretrukne 30 internationale kunstnere under 30 år – på tværs af alle kunstarter.

Vinderen af Operalia-konkurrencen 2017 har dog savnet København, som han omtaler som sin "anden hjemby", og følelsen er gengældt. Der er grund til at glæde sig umanérlig meget til at opleve Sekgapane i denne brandvarme stemmekonstellation.

Repertoiret byder på arier og duetter af Donizetti, Bellini, Rossini og Verdi – komponisten, der om nogen binder belcantoen og den senere italienske romantik sammen.