Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Sidste sommers succes med nålestik-opera vender tilbage, når operacyklen og dens passagerer ruller ind i bybilledet og bryder ud i sang.

Operacyklens særligt mobile format tager nok en gang brug af overraskelsesmomentet. Læsset med et akkordeon, en akkordeonist og to udklædte sangere dukker operacyklen op uden varsel i det københavnske bybillede for straks efter at åbne for de musikalske sluser.

Den udfarende trio leverer et vibrerende udvalg af operahistoriske perler, hvorefter der pakkes sammen igen, og Operacyklen triller videre ind og omkring i byrummet.

2019-repertoiret tæller blandt andet Gonoud-arien Avant de quitter, duetten La ci darem la mano fra Don Giovanni og Il dolce suono, der nok bedre er kendt som Lucia di Lammermoors vanvidsarie.

I år spiller Operacyklen hver dag fra lørdag d. 27. juli til søndag d. 4. august i Københavns forskellige kvarterer. Her er et udpluk for Operacyklens spillesteder og -tider, men vi lader nogle af stederne være en overraskelse.

Lørdag d. 27. juli
Operacyklen spiller på Frederiksberg: kom først til Loppetorv foran Frederiksberg Rådhus og gør et godt køb, mens Operacyklen spiller mellem 11.00 og 12.30. Herefter triller cyklen til Frederiksberg Have mellem 13.30 og 15.00.

Søndag d. 28. juli
En overraskelse ...

Mandag d. 29. juli
Nørrebros farverige pladser får besøg af Operacyklen mellem 11.00 og 15.00 – men hvilke? Følg med på Instagram for præcise steder og tidspunkter.

Tirsdag d. 30. juli
Turen går til Tårnby. Du kan låne en bog, drikke en kop kaffe og samtidig opleve Operacyklen på Tårnby Biblioteks udendørsscene kl. 13.00. Hvis du har skateboardet med, kan du rulle videre med cyklen til Tårnby Skatepark eller torvet.

Onsdag d. 31. juli
Giv agt for kanonerne! Operacyklen er kampklar på Kastellet mellem 11.00 og 12.30 – gå efter lyden eller hold øje ved Prinsens Bastion, Møllen og Kirkepladsen. Kl. 14.00 kan du nyde operaarierne i Designmuseum Danmarks forgård blandt designperler i udstillingsmontrene.

Torsdag d. 1. august
Spinderiet i Valby er første stop kl. 11.30 og så videre til Københavns nyeste bydel, Carlsberg Byen. Følg med på Instagram for præcise pladser og tidspunkter.

Fredag d. 2. august
En overraskelse ...

Lørdag d. 3. august
Ingen operadag i Tivoli uden Operacyklen. Tag Linie 8 til Pantomimeteatret, Den Flyvende Kuffert og Orangeriet kl. 14.30, 15.30 og 16.30.

Søndag d. 4. august
Roser er røde, violer er blå ... og der er Rosenkåring i Valbyparken. Operacyklen er der ligeså. Kom til den runde plads, kl. 13.00 og 14.00 giver vi den gas.