Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Bror Magnus Tødenes

Norsk tenor. Bror Magnus Tødenes (født 1993) er opvokset på den norske vestkyst i landsbyen Eiksund. Han blev tidligt interesseret i musik og fik klavertimer fra otte års alderen. Senere fulgte elektrisk guitar, inden vejen gik mod klassisk sang og opera. Som 17-årig blev han optaget på talentudviklingsprogrammet ”Unge Musikere” som sanger ved Musikinstituttet ved universitetet i Trondheim. I 2014 flyttede han til Rom for at studere ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia, hvor han fordybede sig i italiensk opera og Bel Canto-stilen med bl.a. professor Elizabeth Norberg-Schulz som lærer. Han forener sit talent og sin musikalitet med målrettet arbejde, entusiasme og dyb interesse for operafaget og beskrives som en spintotenor, der har oparbejdet et stort og varieret repertoire inden for lieder og opera.

Tødenes har modtaget flere talentstipendier og modtog i 2013 Den Norske Operas ”Erling Kroghs sangerlegat” som den yngste udøver nogensinde. Sin professionelle operadebut havde han som Fridtjof i urpremieren på Kiberodysséen ved Festspillene i Nord-Norge i sommeren 2014. I 2015 blev han udvalgt til det prestigefulde Salzburg Young Artist Programme ved Salzburg Festivalen. I september 2015 vandt han desuden førsteprisen samt publikumsprisen ved Renata Tebaldi International Voice Competition.

På dette års operafestival er Bror Magnus Tødenes solist ved åbningskoncerten på Wilhelm Scenen. Derudover medvirker han i Den Flyvende Hollænder og Finalekoncerten.

Vidste du forresten at Bror Magnus Tødenes...

...har den afdøde svenske tenor Jussi Björling som sin store stjerne og udgav sidste år en cd med titlen “Remembering Jussi” til ære for idolet.

...holder kroppen i form med fysiske øvelser på app’en “Freeletics”. Derudover løber han. Mentalt stresser Tødenes af ved at læse bøger og meditere mindst en halv time om dagen.

...foretrækker at bo på hotelværelse med eget køkken, så han selv kan kreere menuen, når han er ude at optræde på de international operascener.