Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Evgeniya Sotnikova

Russisk sopran. Uddannet fra The Rimsky-Korsakov State Conservatory i St. Petersborg (2008).

Evgeniya Sotnikova har vundet mange konkurrencer, bl.a. modtog hun den særlige Oscar und Vera Ritter-Stiftung pris ved International Singing Contest of Italian Opera i Dresden. Dette førte til, at hun blev kom ind på operastudiet ved Bayerische Staatsoper i Munich og videre derfra til optagelse i Bayerische Staatsopers ensemble.

Hun fortsatte sin vej med en UK-debut ved Glyndebourne Touring Company, hvor hun sang rollen som Rusalka, fulgt op af rollen som Ilia i Idomeneo og Leyla i Perlefikserne på Stadttheater Klagenfurt. På Zurich Tonhalle sang hun sopransolo i Stravinskijs Les Noces, hvorefter hun præsterede en meget successfuld tilbagevenden til Bayerische Staatsoper som Jemmy i Guillaume Tell – en rolle, hun modtog Festspielpreis for ved Festspiele 2014.

Samme år modtog hun Children’s Award for sin stemmes skønhed i forbindelse med hendes rolle som Hadewijch i Louis Andriessen’s De Materie på Ruhrtriennale.

Hun vendte tilbage til Moskva for at deltage i Sergei Skripkas fødselsdagsfejring i Tchaikovski Concert Hall, hvorefter hun sang hovedrollen i Rimsky-Korsakovs Snow Maiden på Estonian National Opera, og derpå Soeur Constance i Les Dialogues des Carmelites på Stadttheater Klagenfurt.

Hun vendte ligeledes tilbage til Bayerische Staatsoper, både for at synge Jemmy i Guillaume Tell og Giannetta i L'Elisir d'amore. Hun fik sin italienske debut i Stravinskijs Les Noces ved Accademia di Santa Cecilia, dirigeret af Pablo-Heras Casado, og sin debut i USA som Hadewijch i De Materie – begge med stor succes.

På dette års operafestival medvirker Evgeniya Sotnikova i forestillingen Figaros Bryllup.

Vidste du, at Evgeniya Sotnikova...

...blev født i den russiske by Kurgan på den vestsibiriske slette.

...har optrådt på mange internationale operascener i bl.a. Tyskland, Schweiz, Østrig og England.

...har vundet flere fornemme priser, bl.a. anden-prisen ved den internationale Rachmaninov-konkurrence i Sankt Petersborg i 2005.