Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Jakob Bloch Jespersen

Dansk bas-baryton uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2004 og Operaakademiet 2007. Han debuterede i 2006 som Angelotti i Puccinis Tosca på Det Kgl. Teater. Desuden har Jakob sunget en række roller på Den Jyske Opera, Den Ny Opera i Esbjerg, Opera Hedeland og medvirket i en række moderne operaproduktioner med Holland House og FIGURA Ensemble.

Jakob er en efterspurgt koncertsanger over hele Europa. Især med den tyske barokmusik i samarbejde med ensembler som Concerto Copenhagen, Lautten Compagney, Arte dei Suonatori, Wroclaw Baroque Orchestr og Leipziger Kammerorchester. I det moderne repertoire har han medvirket i uropførelser med bl.a. Athelas Sinfonietta, London Sinfonietta, Kammerensemble Neue Musik Berlin, Theatre of Voices og FIGURA Ensemble. Han modtog i 2013 Musikanmelderringens Kunstnerpris og i 2014 Aksel Schiøtz Prisen.

Jakob har tidligere optrådt på Opera Hedeland, hvor han også kan opleves i sommeren 2019 når Carmen opføres på det udendørs teater. Opera Hedeland har interviewet Jakob om hans forventninger til at optræde under åben himmel (link: http://operahedeland.dk/solister/jakob-bloch-jespersen/). Operaen opføres i forbindelse med CPH Opera Festival d. 9., 16. og 17. august. Køb biletter her: http://operahedeland.dk.