Forside EN

Sibylle Glosted

Dansk koleratursopran. Hun kommer fra en kunstnerisk og musikalsk familie, hvor hun i en alder af 13 år tog sine første skridt inden for sangens verden. Det gjorde hun i DR-Radiopigekoret, og det var her, hendes kærlighed for klassisk musik opstod. Efter seks år i Radiopigekoret kom hun ind på Frederiksberg MGK, som forberedte hende til konservatoriets optagelsesprøve, hvor hun blev optaget i 2010.

Efter tre år på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og en bachelor i klassisk sang gik Glosteds musikalske rejse videre til Sverige, hvor hun blev optaget på Operahögskolan i Stockholm 2013, hvor hun netop lige har afsluttet sin uddannelse som operasangerinde. Igennem sine tre år på Operahögskolan har hun opnået mange flotte anerkendelser. Under sit første år blev hun tildelt Vadstena Akademiets stipendium, hvor hun som en del af prisen sang titelrollen Mary i en nyskrevet opera “Silverskeppet” med musik af svenskernes svar på Mozart ‒ J.M. Kraus ‒ til Vadstena Universitetets 50-års jubilæumsforestilling. Under sit andet år vandt hun to meget prestigefyldte priser ‒ Kungliga Musikaliska Akademiens Nationala Stipendium og Anders Wall Stipendiet, og kvalificerede sig også til en praktikplads på Kungliga Operan i Stockholm i rollen som Barbarina i Figaros Bryllup af W.A. Mozart.

Til sommer kan man opleve Glosted i rollen som Ofelia i den nyskrevne opera Hamlet in Absentia på Kronborg og som Zerlina i Malmøs turneopsætning Don G. Begge forestillinger kan opleves på Copenhagen Opera Festival.

På dette års festival er Sibylle Glosted stjernesolist i Årets Unge Operatalent,  og hun medvirker desuden i Finalekoncerten

Vidste du forresten at Sibylle Glosted...

...som yngre fandt det hårdt at give afkald på fester for fuld gas, når der lå en vigtigt koncert foran hende.

...sørger for at holde sig sund ved at spise fornuftigt og gå lange ture med masser af frisk luft.

...har en særlig passion for lieder af Brahms og Schubert, som hun gerne vil supplere sit operarepertoire med i fremtiden.