Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Innovativ skønhed – i beton

25/7 2016

Ambitionsniveauet for opførelsen af den nye Ofelia Plads har været højt. Der blev sågar opfundet en helt ny måde at støbe beton på – farvet og med rillet struktur. Også parkeringsanlægget er i særklasse. Smuk, æstetisk og indbydende.

Ambitionsniveauet for opførelsen af den nye Ofelia Plads har været højt. Der blev sågar opfundet en helt ny måde at støbe beton på – farvet og med rillet struktur. Også parkeringsanlægget er i særklasse. Smuk, æstetisk og indbydende.

Foto af Camilla Engrob

Jeg kender Peter Laugesen. Han er en af mine svigerforældres gode venner. Peter Laugesen er geolog – og opfinder. Det var ham der blev ringet til, da Ofelia Plads skulle renoveres og man ønskede en helt særlig belægning. Det sørgede Peter Laugesen for. Han opfandt en særlig måde at støbe beton på – farvet og med helt særlig rillet struktur.

Prøv at lægge mærke til den belægning. Den er anderledes, smuk på sin egen måde og er med til at give Ofelia Plads et helt særligt look. Det at opfinde en helt ny form for belægning siger noget om det generelle ambitionsniveau for den nye Ofelia Plads. En kæmpe plads med cafeer, gadekøkkener, og med en spektakulær udsigt til Operaen, Papirøen, Skuespilhuset og hele havnefronten.

Under Peter Laugensens betonfundament gemmer der sig et parkeringsanlæg i to underjordiske niveauer. Normalt kalder man den slags for en parkeringskælder. Men det ord vil være en fornærmelse i dette tilfælde. Parkeringsanlægget er nemlig smukt, æstetisk og indbydende, med et flot lysindfald i begge etager og flotte guldfarvede trappetårne, der pryder pladsen ovenfor.

Det er på denne plads, at vi har valgt at bygge operafestivalens store scene op i festivalugens tre sidste dage. En scene, som kan rumme et stort symfoniorkester, kor og solister og en omgivende plads, der kan rumme tusindvis af mennesker.

Jeudan er en af de tre bygherrer på Ofelia Plads. Jeudan har vi et helt særligt forhold til i Operafestivalen. Jeudan lagde kontorlokaler på Skt. Annæ Plads til i festivalens første år, derefter kontoret i Esromgade, og det var da også Jeudans direktør, Per Hallgren, der på mit første møde som festivaldirektør med ham, pegede på Torvehallerne som et oplagt festivalcentrum og i øvrigt gjorde mig opmærksom på atomkælderen under Kommunehospitalet som vi sidste år så brugte som scene til Leaves.

Hvis I skulle finde på at komme til festivalens tre koncerter på den store scene – Figaros Bryllup, Den Flyvende Hollænder og Finalekoncerten – kan I trygt tage bilen ind og stille den i smukke omgivelser i parkeringsanlægget. Tag så et kig på belægningen og send Peter Laugesen en venlig tanke. Det bliver han glad for.