Forside EN
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

Lyninterview med Levy

25/7 2017

Snart indvier Levy Sekgapane operafestivalens nye Star Recital-format. Et af klodens – ifølge Opera Awards – største tenortalenter ser frem til en uge i den danske hovedstad. Og til at prøve kræfter med en krævende omgang Beethoven.

Med seks dage igen er der så godt som udsolgt til Levy Sekgapanes Star Recital. Det er i grunden ikke så mærkeligt, for den 26-årige sydafrikanske storcharmør har længe optrådt til bragende klapsalver i stopfyldte operahuse spredt ud over Tyskland. Vi fangede tenoren i sin nye hjemby, Dresden, for at høre, hvad der mon er i vente i Børssalen.

Hvad forventer du dig af dit besøg i København?
"Jeg har før besøgt byen og nydt det i fulde drag. Men det var vinter, og denne gang ser jeg frem til smukt sommervejr – og til at møde alle operaelskerne på festivalen."
Fortæl om det repertoire, du tager med dig til København?
"Det er et temmelig fantastisk program, hvis jeg selv skal sige det. Tyske, italienske, engelske og franske komponister, som jeg har beundret i det meste af mit liv som sanger. Den største udfordring er nok Beethovens sangcyklus An die Ferne geliebte. Den er fuld af ord og skøn musik, og inden for art song-repertoiret er det et af de sværeste stykker at optræde med."
Havde du hørt om CPH Opera Festival på forhånd?
"Ja da. Jeg havde hørt en masse gode ting. Om fantastiske scener, veloplagte publikummer, og jeg kender også nogle stykker, som har med festivalen at gøre. De er mægtig søde ... også at feste med. Men kun en lille smule, selvfølgelig."
Hvordan mærkes det forskelligt at optræde på sommerfestivaler sammenlignet med dine erfaringer fra de store koncertsale?
"Der er noget ekstra tiltrækkende ved en sommerfestival, fordi den er kortvarig og spændende, og det er også det bedste tidspunkt på året at tiltrække nye lyttere, fordi rigtig mange bruger deres ferie på at høre god musik – og virkelig forstår at slappe af på den tid af året."
Hvad er det mest opmuntrende, der er hændt dig siden sidste sommer?
"At jeg fik chancen for nogle store rolledebuter – i fem af de førende tyske operahuse!"
Har du et ritual, som du lige skal gennemhøvle, før du skal på scenen?
"Jeg prøver at holde alt, som det plejer at være. Og måske beder jeg også lige en lille bøn, inden jeg skal på. Det er sådan set det."

Læs mere om Levys Star Recital i Børssalen mandag d. 31. juli kl. 20 lige her.
Levy bidrager desuden til Paradekoncerten på Ofelia Scenen søndag aften.