Forside
{exp:low_search:form result_page="search/dk" form_id="searchForm"} {/exp:low_search:form}

NY FESTIVALDIREKTØR: AMY LANE FRA COVENT GARDEN TIL CPH OPERA FESTIVAL

4/10 2019

CPH Opera Festivals nyudnævnte festivaldirektør tager springet fra Covent Garden i London. Hun bliver ikke bare den første kvinde, men også den første udlænding i spidsen for operafestivalen.

Efter et grundigt udskilningsløb kan CPH Opera Festival udbasunere navnet på vores nye festivaldirektør. Amy Lane kommer fra en chefstilling i The Royal Opera, Covent Garden, og i et ansøgerfelt med 25 andre kandidater fordelt på syv forskellige nationaliteter var den 41-årige englænder umulig at komme udenom.

"Bestyrelsen har lagt vægt på, at vores nye festivaldirektør skulle have et stærkt internationalt netværk, så festivalen kan tiltrække de internationale solister og dirigenter, som er en del af vores succes som operafestival. Men på samme tid skal den nye direktør forstå vores prioritering af operaoplevelser på højt kunstnerisk niveau på gader og stræder. Vi tror på, at Amy Lane er i stand til at løfte begge opgaver, ligesom hendes udviklingsønsker og planer er yderst interessante," siger bestyrelsesformand Søren Bojer Nielsen.

Amy Lane er født og opvokset i London, og det er også her, hun hidtil har haft sit kunstneriske virke. Først som sanger i en række operaensembler og -huse, siden som instruktørassistent og instruktør. Hun har i flere ombæringer arbejdet tæt med Kasper Holten, og sammen har de skabt operaopsætninger i blandt andet England, Danmark og Kina. Senest stod duoen bag Drot og marsk på Det Kgl. Teater.

Amy Lane forlader formelt en stilling som 'director of staff' og har i en årrække bidraget flittigt til The Royal Operas sæsonprogram, hvor hun blandt andet har haft ansvaret for mastodontproduktioner som Tosca og Don Giovanni. Hun tog afsked med sine kolleger i Covent Garden fredag formiddag og lander i næste uge i København. Her øjner hun store udfordringer og muligheder. Men samtidig agter hun at stå på skuldrene af det arbejde, som Peter Lodahl (2017-2019), Michael Bojesen (2013-2016) og Anders Beyer (2009-2012) som festivaldirektører har lagt til grund siden den spæde opstart for godt 10 år siden:

"Jeg vil bevare ånden og energien, som allerede gennemsyrer festivalen. Jeg vil værne om de favoritbegivenheder, som publikum elsker. Og jeg vil fortsætte med at præsentere værker i nye byrum og tilbyde en mængde fængslende historiefortælling. Det er jo det, som opera er – musik og dramatik sammenflettet i historiefortælling," fortæller Amy Lane.

Den nye festivaldirektør er en flittig bruger af København – for tiden i forbindelse med CPH Opera Festivals off-season-satsning i november og december, hvor hun instruerer en jazzæra-inspireret version af La Bohème på Østre Gasværk.

"Jeg glæder mig til at udforske operaen i dens tusindvis af former – glæder mig til at pakke opera ud og til at tage genkendelige historier og kigge på dem i et nyt lys, gennem nye vinduer. Og i særlig grad glæder jeg mig til at kunne gøre det – og være del af en kulturel samtale – i en by, der får mit hjerte til at briste af begejstring og kreativitet," slutter Amy Lane.


BLÅ BOG – AMY LANE

*Født i 1978 og opvokset i London.

*Afgående director of staff, The Royal Opera.

*Instruktør på Wagners The Ring Cycle for Longborough Festival Opera, England, fra 2019 til 2023.

*Uddannet fra Bristol University m.m.

*Har været ansat som sanger i The Royal Opera, English National Opera, British Youth Opera og Opera Holland Park.

*Var, mere kuriøst, i en periode korsanger for Barry Manilow, blandt andet på et fyldt Wembley.


FAKTA – CPH OPERA FESTIVAL 2019

*Den 11. festival siden 2009.

*+35.000 publikummer.

*70 arrangementer.

*25 formater.

*23 forskellige steder i byen.

*Omtale i så godt som samtlige medier, samt udenlandske aviser som Financial Times og The New York Times.

Find mere information om CPH Opera Festival og 'La Bohème på Østre Gasværk' på operafestival.dk

Bestyrelsesformand Søren Bojer Nielsen kan kontaktes på mobil 2834 0912.

Download pressefoto her